шефска му работа – избрани моменти

Шефа е чук … или .. избрани цитати от живота на шефа!

я ти вари направи това, ти вари направи онова, ти падни за 20, ти се върти около себе си в кръг, че нещо ми е горещо..  аз на тебе нали ти казах вчера да скачаш на едно място.. що не скачаш… и как така важало само за вчера.. докато не ти отменя заповедта ще скачаш..

….я вари виж мрежовия кабел на касата, че прекъсва, .. и ко от туй че е хардуерен проблем – ще го държиш с ръка ако трябва, ама мрежа трявба да има докато се записват кск-тата, ….

…. я ти вари във факултетните да записваш хората.. как да ги записваш ли?! – с дбу-то ще ги записваш .. ред по ред.. какво е това вашто – не може да правиш само каквото ти харесва .. работа трявба да се върши. … кое е счупено!? кое?!.. че ние от кога имаме такова.. никаква информация не трябва да им показваме на смотаните кск-та.. кой ги е карал да се записват у нашия вуз …. какво казал НТК.. ехххх да … тия инженери.. от нищо не разбират … самои кабели могат да опъват …  .. . …

.. аааа не ме интересува.. аз съм ти шеф.. като ти дадох принтера работеше, като ми го върна не работеше.. какво? .. незнам, незнам да ли е бил включен в контакта като го пробвах.. аз не съм инженер. ..ти си инженер .. ти се занимаваш с кабели …

..  как така се е счупил сайта .. да не сме сменили структурата ли?.. да.. вчера смених колоните на таблиците.. и заради това ти се чупи базата данни?!?! , така ли.. тъй ли …… че какви са тия тъпите бази данни.. ти знаеш ли едно време IBM какви бази правиха…

……. и в тоя интернет.. като каже някой интернет начи незнам какво ми става.. като се интересуват кск-тата ще се обадят по телефона..ще си купят справочник.. а ма ха!. .. ще им публикуваме справочник! …  от къде на къде… мнения ще им искаме.. позор! .. срам и позор за университета.. в тоя университет да не са най-важни студентите да му се невиди ..

.. какви са тия шарении по страницата.. рекламна кампания ли?..ще привличаме кандидати ли? ….. никакви рекламни кампании, .. какво?! кака така ще ги привличаме кандидат-студентите… те като се интересуват ще се обадят по телефона.. е как така не знаят къде е университета?!?! .. ми като не знаят телефоните на 144 ще се обадят .. там ще им кажат….

…не ме интерсува.. аз съм ти шеф.. ти си инженера… . не мога да реша подобно нещо… .. управленско решение ли ?!? и какво казваш, е най-добре..(отговор отсреща: "да го сменим е най-добре?") аха. … добре.. начи виж какво ми хрумна – ще го сменим да…. ей много сте прости туй инженерите . ….

.. не разбирате вий, още сте много млади – трябва да се експлотира, не само да правиш нови неща.. зако да сменяме системите като работят.. че ко като са на по 20 години.. нали работят! … ама ваш’та на нищо не прилича…..

...ми ти бе нали отиде у касата да държиш мрежовия кабел ко стана? залеипл си го?! как така.. аз дадох ли ти задача на тебе бе !? .. как така ще проявяваш собствено мнение.. в програмирането няма собствено менние!.. каквото каже шефа!!! ти си само кодировчик …. а да му се невиди много работа…

и любимите ми три:

…подозирам че съм много гениален… да.. много съм гениален.. – що да имаме по един файл за всеки изпит .. ще си направим един файл с всички оценки вътре….ей как го измислих само. … (за незапознатите – това е момента в който шефа откри релационната теория, потвърждавайки блестящо, че хората са били прави около 20-на години по-рано, когато са я открили … та затова ми е любимо де…)

я сега седни да ми обясниш малко за тая новата система…(следват подробни обяснения и разяснение на теротията на разпределените системи, навяващи живи спомени за по-скоро за уроците по история в 5 клас) така… такаааа.. такааа.. мхм…  добре… а… виж какво измислих сега.. ми тези неща – релациите.. да земем да ги сложим на втория компютър (има се предвид средния слой от една 5-слойна система,…. съответно следват подробни обяснения, че релациите са неразделна част от първия слой, тъй като са дълбоко заложени в SQL сървъра…) .. ема как така не можем да ги сложим там сега.. ааа.. няма да внедряваме нова система.. хич не ти вярвам на тебе с тия вятърничевите неща.. .. едни релации да не можеш да сложиш ….

…..като се върна сичко да е направено! аз отивам да пия едно кафе, че от тая бира на обяд не мие добре нещо. …

 

За целите на  ентъртеймънта част от  фактите е подложена на художествено разкрасяване…..

Всяка прилика с действителни лица и събития е просто случайна и неуместна!

 

Advertisements

Относно Tsvetelin Pavlov
... software engineer...

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: