плаааацикам си аз линукса…

Инстиларм линукс. Отврат! Пак. Не пак, отново… Йяк! Признавам за сефте ми е да ръгам gentoo … Предупредиха ме че това била страааашно трудна инсталация… И аз уплашен си дръпнах инсталатор на живо CD… Викам си "ха!, излъгах го" щото пишеше, че се инсталирало горе-долу така: пляцаш цедето, бутваш, кликаш "инсталл", после нехт, нехт и така.. Викам си "бря" – то като Windows – е да ама не.. кликаш кликаш, и по едно време два списъка с опции, пакети програми и сървъри и кликааааш, клиииикаааш, докато не се предаде ръката ти или мишката – което по-първо…. Отврат…! За капак, като се накликаш, онова почва да ти говори със смислените и напълно самообяснителни имена на демони (дяволи, таласъми и бабини девитини) или кото там се наричаха услугите: гръб, лило, крон, татко барба, брон, мрон, клон, тинки-уинки, ляля, клоун и т.н…(тинки-уинки между другото не мога да го понасям) ама това го преживях.. се пак не се сблъсквам с линухЪ за сефте.. Та тръгна онова да си прави кото трябва да си прави и ..и……и….и аха да прогрес бара и… иии…..и аз се предадох и си отидох да спЪ.. щото .. то няма такова чакане, честно.. На сутринта го открих както го оставих.. онова забило – хахаха… и разбира се, като го рестартираш от малкото копче – баааам – скапва се файловата система… Ади сега някой да ми обясни как мога да изполкзвам за сървър операционна система, която при всеки токов удар, неправилен рестарт или каквото и да е там и се чупи файловата система!!!

Та .. по време на третата инсталация….бяяя… (току що отидох да видя как вари третата инсталация – в момента инсталирам).. сега пък забило на друго място.. три инсталации по три различни начина заби.. и после джам 98 забивал..Да е*а маама му да е*а.. на 98 да си направя сървъра няма да забива толкоз!!!!!!!!

Та преди малко – преди да се събори и третата инсталация, ровичкам аз у на Мимката сайта и гледам:

Колко са Linux потребителите по света ?
На този сайт може да се регистрирате, ако сте Linux потребители. Целта на проекта е да покаже колко Linux юзъри има по света – дава статистика по региони, дистрибуции, колко време е вървяла машината без рестарт и пр. статистики… Ще спомена само, че БГ е на 31 място с 919 регистрирани потребителя до момента !

Викам "ААаах!" я да ги видим колко са.. че и сайт си направили да се броят… брях… очаквам да видя едно солидно число.. и виждам това:

хахаха

То, че числото не е солидно, не е .. ама онова което предизвика искрения ми смях е онова очертаното в червено… дори и на сайта, на който се фалят колко са много, му личи че е хостнат на линукс!! Викам си на акъла "къде съм тръгнал да се занимавам с глупости".. отивам отатък и си намирам линухЪ забил…. мдааа.. утре сменям дистрибуцията, и ако пак съм недоволен, ще си купуваме Windows Server 2003 …..

Мразя проклетия тлъст пингвин!

Advertisements

Относно Tsvetelin Pavlov
... software engineer...

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: