Showcase: Пристрастни медии

… или “Мая Манолова ли насоли Сашо Диков или Сашо Диков навря в кучи г*з Мая Манолова”

maq-manolova-se-skara-sys-sasho-dikov-v-efir-151856

Въобще не го обичам Сашо Диков, според мен обикновено е пристра̀стен или пък провокира с цел сензация. Но от вчера летят публикации в социалните мрежи за Дикoff, та дори и аз разбрах, че е направил силно предаване на първи юни (btw, само на мен ли Дикoff ми звучи нецензурно?). Понеже Мая Манолова много ми лази по нервите и въобще не я понасям, та затова тази публикация ми привлече вниманието:

screenshot-066

Линка е към статия на “престижния” сайт pernik1.com, на който не вярвам (въобще от протестите насам започнах много да подбирам на коя медия да вярвам). Накратко, ако не щете да го четете, разказва се как Сашо Диков разпънал на кръст Мая Манолова, как я накарал да заеква, какъв голям цирк било и въобще как я наврял в “кучи г*з”, край на цитата. Казах си “това трябва да се гледа, въпреки, че е на Диков”, зареждам търсачката, пиша “Мая Манлова Сашо Диков” и очаквам да видя как Манолова е била разстреляна, дъвкана и изплюта и как Сашо Диков се и е обърсал (многоточие)то с нея. Но не би, заглавията бяха както следва:

screenshot-001

Или с линкове:

Отначало дори си помислих, че е имало две предавания, едно в което Сашо Диков прави Мая Манолова на пет пари и друго, в което Мая Манолова кастри, соли, кълца и се кара със Сашо Диков. Преглътнах отвращението си от Мая Манолова и досадата от Сашо Диков и се наканих да гледам предаването. В крайна сметка се оказа, че разговорът си е съвсем нормален, Мая Манолова все така не пада по гръб и отговаря на въпросите с каквито отговори и падне, без значение какво всъщност я питат.

Очевидно големите вестници като Труд и 24 часа са силно пристрастни на към кабинета Орешарски, “маргиналните” медии като pernik1.com – към ГЕРБ, а останалите, тия в средата, се опитват да отразят истината що-годе неутрално. Поне такъв извод си правя аз като чета тия заглавия (въпреки, че и Труд и 24 часа дават т. нар. “право на отговор” и имат статия и за отговора на Делян Добрев).

Няколко неща ми направиха по-силно впечатление, от колкото акцентираното в заглавията по-горе. Мая Манолова говори, че никой не бил изказал съмнение в експертността на кабинета, при все че всички всъщност го правят, а социалните мрежи са залети със публикации за “качествата” на министрите. Министъра на вътрешните работи бил експерт, не бил от политическа партия, при все цялата му “кариера” се върти около ГЕРБ. Разправяше също, че щяла да направи еди-какво-си при първите стъпки на неодобрение към действията на кабинета, а всъщност една камара хора неодобряват Белене, пушенето на закрито и обучението по майчин език, за които също се говори масово, поне в социалните медии. За капак първо повтаряше, че ще си ходи и няма да слуша Диков какво я пита, а накрая не щеше да си тръгне.

Моето лично мнение е, че Диков можеше да я притисне много и да я разпъне. Почти беше успял. Но неизвестно защо по средата се дръпна и атмосферата стана комфортна за нея. Може би пак “глас в слушалката”, може би не.

Ако искате да гледате въпросното предаване, има го в Nova play на този адрес: http://play.novatv.bg/play/312662/?autostart=true. За първи път ползвах Nova play и се чувствам длъжен да споделя: отвратителен продукт. Буферирането е ужасно, навигацията те измъчва и за капак рекламите текат когато им падне и по 1000 пъти, ако решиш да “превъртиш” напред. А относно предаването – дядото с лаптопа и Петко Бочаров ми бяха много симпатични, поне заради тях си заслужава гледането… Усмивка

Advertisements

Относно Tsvetelin Pavlov
... software engineer...

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: